Bu Filmi izlemiştik..

| 20 Ekim 2007 Cumartesi

2oo4-2oo5 sezonu.. Beşiktaş kadıköyde Fenerbahçe ile oynuyor..

Maç oldukca hararetli ve yüksek tempoda geçiyor.. Derken kalecimiz Cordoba kırmızı kart goruyor ve oyuncu değişikliği hakkımızda dolduğu için maçın son 20 dk'sı Pancu'nun kaleciliği ile geçiyor.. kalecimiz cordi kırmızıyı gordugu anda 3-2 gerideyiz. kalecimizde olmadıgına gore fener 5 daha atar diyor spor yazarları..

Sonuç : Febe:3 BJK:4 ..

Kartallar Kadıköyde Zaferi yazmışlardı...

Yıl 2oo7 ..

Beşiktaş 9. hafta maçında Trabzonun konugu.. Avni Akerde seyirci yok cunku Trabzon cezalı durumda.. Maça hızlı başlıyor Trabzon .. ilk 6 dk da 2 golle one geciyorlar..Daha ilk yarı bitmeden Beşiktaş Burak ve Delgado ile Eşitliği buluyor..İlk yarı bu skorla bitiyor..Maçın ikinci yarısında Bobo dakika 69. da takımı öne geçiriyor ve 5 dk sonrasında Takım 10 kişi !.. ve kırmızıyı gören oyuncu Rüştü! yani kaleci yok.. oyuncu değiştirme hakkımızda dolmus.. ve golü atan Bobo geçiyor kaleye.. Sağlı sollu atakları kesiyor.. kritik kurtarişlar yapiyor.. Trabzon forvetlerine geçit vermiyor ve 90 dk bittiği anda Zaferi yazan Beşiktaş oluyor..

Sonuç :

Yıllar değişir , Oyuncular değişir.. Ama Değişmeyen Beşiktaştır..

Bahar..

| 13 Ekim 2007 Cumartesi

Bilgisayar Sorunsalı

| 7 Ekim 2007 Pazar

Eğer bir adet windows işletim sistemine sahipseniz.. ( sürümü önemsiz alayı aynı ) mutlaka en az bir adet problemede sahipsinizdir.. Eğer hayir bende sorun yok diyorsanız ( muhtemelen ) farkında değilsiniz..

Eğer bir adet Mac bilgisayara sahipseniz.. Sorunsuz bir hayatınız soz konusu olabilir ancak bu seferde diğer sistemlerle uyumluluk programlarla uyumluluk gibi konularda cok kısıtlı kaldıgınızdan sıkıntı yaşayacaksınız..

Eğer bir yada birden fazla Linux işletim sistemine sahipseniz sizden iyisi yok.. sınırlarınız sonsuz.. Kalıplarınız yok.. Herşey ama herşey sizin dur dediğiniz yere kadar gider . Sistem emrinizdedir. Virus derdiniz yok.. Dosya sistemi ext3 oldugundan ötürü hız konusunda bilgisayarınızın peformansı daima sınırları zorlar.. bir iki işletim sistemi sürümü değil sizi yüzlerce Linux çeşidi bekler..

Eğer Linux'unuz varsa mutlusunuz..

Millete Linux demekten Linux'u anlatmaktan dilimde tüy bitti..

Ancak rahata ve hazıra alışan arkadaşlarımız .. Bedava özgürlük yerine :) 100 $ lık tutsaklıgı tercih ediyorlar..

Mantık almıyor değilmi ?..

Şimdi Bir denklem..

Türk halkı hazırı ve kolayı sever.. Doğrumu ? Evet..

Türk halkı pahalıyı değil ucuzu sever.. Doğrumu ? Evet..

Türk halkı özgürlüğü sever.. Doğrumu ? Evet..

yaman bir çelişki var..

Aslında çelişkiler ve paradoxlar mekanı olan ülkemde fevkalade normal bu..

Yukarıda saydıgımız dogru olan her üç önermede sonuna kadar tekrar tekrar dogrudur..

Ancak sıralaması vardır..

Hazırcılık > ucuzluk > özgürlük ( yani hazırcılık büyüktür ucuzluktan oda büyüktür özgürlükten..)

Bu kanıya neredenmi varıyorum..

Linux , çok ucuz hatta bircok surumu ucretsiz internetten bile indirilebiliyor.. ve sonuna kadar özgürlük..

ancak Hazırcılık bakımından windows armut piş agzıma düş kıvamında oldugu için çatır çatır para ödüyorsun..ve karşılığında bir çuval sorunuda kendisiyle getiren bir sistemi kuruyorsun..

Bu ülkede bilgisayar kullananların %90 a yakını.. windows kullanır.. ve bu %90'ın da %90'ı windowsa para vermez.. sağdan soldan copy CD key bul vs..

Bu da neyi gösterir.. windowsu kurarak hazırcılık eden .. birde üstüne parasını odemeyerek ikinci kez hazırcılık ediyor..

Windows bunu engelleyemez mi ? Bal gibi engeller ancak işine gelmez.. çünkü engellediği zaman müşteri sayısı azalacaktır.. buda işlerine gelmez.. en büyük olmazlar olsalar bile daha küçük en büyük olurlar.. Oysa şimdi 3 milyar kullanıcısı varsa bunların 2 milyarı lisanssız ise.. lisanssız olanlardanda para kazanıyor nasılmı ? Reklam alıyor.. Bileşen satıyor.. ..Senin vermediğin o Cd parasını o senden nasıl nasıl kazaniyor dolaylıda olsa..

Bill gates.. saniyede 250 $ kazanıyor.. Adam yere 100 $ düşürse eğilip alıp dogruluncaya kadar zaten 500 $ kazanmış olacak.. neden zahmet edipte eğilsin ki..

Bakırköy Adliyesinde Hayat..

| 6 Ekim 2007 Cumartesi

Aslını isterseniz devasa bir bina..

Ancak içi boş.. planlama sıfır.. Bir Rivayete göre inşaatı üstlenen firma Cemil Çiçekin (Eski adalet bakanı) yeğeniymiş fln da işte neymiş onun için inşaat ne kadar dandikde olsa ona yaptirilmiş vs vs.


Şimdi insan düşünüyor.. Ulan olmayacak iş değil.. insanda nefis var.. olurmu olur yapılırmı yapılır.. o arada aynı insan bida düşünüyor.. lan olm akıllı ol.. bu inşaat tam 1o yıl sürmüş 10 yıl önce ne cemil vardi ne çiçek vardı nede yeğeni vardı.. :) bu durumda teori out !

Dediğim gibi Ne zaman Adliyeye girsem aklıma iki şey geliyor.. Hani Labirentin bi yerine peyniri koyarsın.. fareyide diger uctan salarsın ara ki bulasın.. Ahanda bizim hikaye aynen o bi yıgın vatandaş boynunda görevli kartı olan kimi gorse surası nerede diye suali patlatir.. :) Yanliş yonlendire yonlendire artık dogru yerleri gosterebilecek seviyeye geldim ve bu 4 ay sürdü :) buradan adliyenin ne kadar buyuk bir mimari şaheser oldugunu siz cıkartın..

Aklıma gelen ilk şey olan labirent peynir fare üçlemesinden sonra adliyenin bende çağrıştırdığı diğer bir şey Half Life !.. hani bilgisayar tutkunlarının bildiği kan revan oyun.. orada bolumler var mesela Crossfire , Dust , ilk aklıma gelenler.. Emin olun bizim adliyeyi oldugu şekliyle Bilgisayar ortamına taşısak.. ve oyunun bir bolumu yapsak bölümün adınıda Adliye Fire! koysak.. Half Life tekrar hit olur :) o derece.. Adliyede dolasirken bazen sanki sagda solda bi yerlerde Half life in enerji kutularını yada silahlarını gorecem gibi geliyor.. hani bazende karşıdan geleni öldürmem gerektiğini dusunmuyor değilim :) ne de olsa oyun canım.. ben burada öldürsem adliyenin baska bir yerinde tekrar dirilecek ve vuruşmaya devam edeceğiz :) ..

Adliyede ilk göreve başladığımda Çocuk mahkemesindeydim.. yani ne kadar hayırlı evlat var onlarla ugraşıyorduk :) .. ve çocuklar asla suçlu değildir.. hepsi masumdur ancak Suça sürüklenirler :) bu mantıkla dusunecek olursak sanık diyemeyiz o masum yavrucaklara .. onlar ancak '' Suça sürüklenen çocuk '' olabilirler.. Artık nasıl bir cocuksa ve o nasıl bir suruklenmeyse 12 yaşında 70 kapkaç vukatı var.. E yani yuh artık.. çocuk suça sürüklenmiyor gittiği yere suçu peşinden sürüklüyor.. Çocuk suç değil ki.. bu dakikadan sonra Suç çocuklu.. Hatta yakında bu gibi durumlar için Suça sürüklenen çocuk deyimi değişebilir.. Bir kaç önerim olacaktır en azindan.. Suçu peşinden sürükleyen çocuk , Çocuğa sürüklenen suç vs.. türetilebilir..

Neyse ki çocuklarla ve onların suçlarıyla uğraşmaya alışmıştım komisyondan haber geldi.. :) personeliniz ismail demirsoy yeni kurulan 9. sulh hukuk mahkemesinde görevlendirilmiştir.. Bu demek ki topla olm tası taragı :) göç var.. ve aynende oyle oldu..

1 ekim den itibaren sulh mahkemesindeydim.. yani bu yazıyı yazarken 5 günlük hukuk mahkemesi tecrübesine sahibim.. ancak ne tecrübeydi be :) 5 iş günü süresince ancak ve ancak toplasak 10 dk oturabildim koltuguma.. Ceza mahkemelerinden gelen birisi için Hukuk mahkemesi sudan çıkmış balık kıvamındasın demek.. işi bilmiyorsun iş akışını bilmiyorsun.. süreci bilmiyorsun yeni mahkemesin tek kişisin.. her eksiği sen gideriyorsun her işe sen koşuyorsun.. ve yeni mahkeme oldugun için tüm dosyalar sana geliyor bu da gunde ortalama 60 dosyaya tekabul ediyor..

Evet uzun süren suskunluktan sonra ilk yazıyı yazdık..

Bakalım bir sonraki ne zaman..

Bu arada işletme derslerinden full geçmişim :) bunca iş güç arasında nasıl başardığımı bende bilmiyorum tam olarak :) ..

Not hemde en dip not : http://www.yapi.com.tr/turkce/Haber_Detay.asp?NewsID=52938 linkinden labirentimiz hakkında daha derin ve daha kapsamlı bilgilere sahip olabilirsiniz :) ..

ilk yerim 2. kat 7. bloktaydı.. şimdi 6 kat 1. bloktayım.. bu su demek ..

Linki tıkladıgınızda en ustte goreceğiniz resimin.. sağ alt köşesinden sol üst köşesine transfer oldum :) ..

Bu arada o mesafeyi yürüyerek , yürüyen merdivenle yada asansorle 6 dk da gidebiliyorsunuz :)

Tabi asansorün boş olması ve zamanlamanızı denk getirmeniz gerekiyor :) ..

Yürüyen merdiven zaten başlı başına bir muamma o konuya değinmiyorum..

Yürümeyen merdivenden siz kendiniz yürüyerek ilerlemek suretiynen labirentin diger ucuna gitmek isterseniz.. sanırım siz yanıma gelene kadar benim saçlarımın bir miktarı beyazlamış olur :D ..