Şu memlekette ne nedir !

| 28 Nisan 2008 Pazartesi

Şu memlekette Doğan medya birşeye pür isyan şekilde karşı çıkıyorsa aslında o millet için iyi demektir.

Şu memlekette Baykal imamı azama , hadislere Hz.Ömerin adaletine dem vuruyorsa islami jargon'um var benimde sizden farkım yok aslında ama ben bunu ön plana vermiyorum demek istiyorsa aslında o söylediklerini bir gün önce karıştırdığı kitaplardan ezberlemiş demektir.


Şu memlekette birileri , Atatürkçülük , laiklik , vatan elden gidiyor diyorsa , aslında kendi çıkarları ve kaptıkları köşe başları ellerinden gidiyor demektir.

Şu memlekette bir gazete yazarı , cinsel istismardan hapse atılmışsa bu mutlaka birilerinin güdümü ve planı ile yapılarak o aciz(!) kişi üzerinden dindar insanları karalamak için yapılmış demektir.( Bknz: 28 şubat sürecinde Müslüm gündüz beni kullandı diye ağlayarak kanaldan kanala dolaşan Fadime Şahin'in 28 şubattan sonra yine aynı kanallarca aslında mini etekliymiş , aslında saçları açıkmış şeklinde yeniden pompalanması , Aczimendi , Ali Kalkan , Adnan Hoca vs pompalanarak susurluk hadisesinin bastırılması çabası )

Şu ülkede her kuyruğu sıkışan köşeye sıkışan , hemen Fethullah Gülen'i hatırlıyor ve kendini ona iftira atarak yada onu suçlayarak kurtarmaya çalışıyorsa , bu tavrı o kişinin suçlu olduğunun ispatı demektir.

Şu memlekette birileri , fikir özgürlüğü , ifade özgürlüğü , gibi değerleri yalnızca kendileri için savunuyor ve bunu bir başkası savunduğunda ona yükleniyorsa aslında o ''birileri'' boyunlarında birilerinin tasmasını taşıyor demektir.

Şu memlekette birileri '' Biz kaç kişiyiz ? '' diye soruyorsa , Aslında onlar yok denecek kadar az demektir. Şişirilmiş rakamlarla kendilerini büyük görme çabasındalar demektir.

Şu memlekette adamın birisi kalkıpda bloğunda '' şu memlekette ne nedir ! '' diye başlık atarak yazı yazıyorsa o adam artık yazıda bahsettiği kişilerden nefret etmek bir yana artık iğrenmiş ve mümkün olsa onları bir kaşık suda boğmak istiyor demektir. !

Cidden Siz Kaç Kişisiniz ?

| 25 Nisan 2008 Cuma

Internet sitenizdeki rakamlara gore 1 milyon dan biraz fazlasınız..

Secimlerde CHP 7.277.553 tane oy aldı , bunun 2 milyonu DSP ile birleşmeden geldi desek.. CHP nin salt oyu eder 5 milyon 277 bin ..

Bu durumda görünen şudur CHP li olduğu halde bile size itimat etmeyen sizi kaale almayan sizi umursamayan iplemeyen 4 milyondan fazla kişi var..

Hadi diyelim bunların evlerinde internetleri yok size destek veremiyorlar ya son yaptığınız mitinglerdeki katılımlara ne demeli ?

Var say ki.. oralarada katılamadılar uzaktaydılar.. Bu kişiler size sadece sandıkdan sandığa destek oluyorsa siz onlardan değilsiniz onlar sizden değil.. Zira şu ara kanal türk açlıktan kırılıyor.. aidatlı üyelik muhabbeti başlatıyorsunuz buna mukabele eden kişi sayısı bir avuç..

Cidden siz kaç kişisiniz Gladyo'nun savunucuları..

Atatürk Vatan Millet kisvesi altından pis iş organizatorleri ?

Evet evet siz kaç kişisiniz cidden ..

övüne övüne biz bir milyon bilmem kaç kişiyiz diyecekseniz gıkınızı bile çıkartmamanızı tavsiye ederim..

Zira biz geriye kalan 69 milyonuz.. Yüzümüzü size dönüp size tükürsek sizi o tükürükte boğarız..

Biz Demokrasi sevdalılarıyız..

Boğazda yalıları olmayanlarız.. Biz en alttakileriz.. Hindu'ların kast sistemi gibi doğuştan seçkinlerden değiliz.. sizin gibi onların çıkarlarını korumak içinde bir yerimizi yırtmıyoruz..

Size göre vatan millet satılıyor ? peşkeş çekiliyor bilmem napiliyor ?

Oy sa ki vatan Çanakkale muharebelerinden sonra ilk kez gerçek sahiplerine sevdalılarına kavuşuyor..

ve dipnot..

Kaç kişiyseniz kaç kişisiniz.. ama biliniz..

Suyunuz ısınıyor.. Sonunuz yaklaşıyor..

Üniversiteleri kışkırtmak istiyorsunuz beceremiyorsunuz ..

Milleti birbirine kırdırmak istiyorsunuz beceremiyorsunuz ..

Bomba atıyorsunuz sağa sola elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz..

Kaç kişiyseniz kaç kişisiniz umrumuzda değil..

Biz bu vatanın gerçek sahipleriyiz

Kaç kişiysek kaç kişiyiz.. Ama Aslan gibiyiz..

Sizler gibi İT değiliz !

İnce bir çizgiden bakıyoruz hayata..

| 22 Nisan 2008 Salı

Hayat bir yol.. ya uzun ya kısa.. değişir kişiden kişiye.. 100 yıl yaşamışsındır arkanda bir dikili ağacın yoktur işte o hayat kısadır belkide.. 20 sene yaşarsın ama 100 yıl sığdırırsın o 20 seneye hayat bereketlidir. erkenden göçüp gitsende arkanda bir hoş sâda vardır.

Kimler yokki örnek verebileceğimiz , her sene coşku ile halkın yâd ettiği Turgut Özal arkasında bıraktığı hoş Sâda'nın meyvelerini toplarken öbür alemde.. adı sanı sadece siyaset ve tarihte anılan ismet inönüde geçti bu hayattan.. ki bir zaman sonra adınıda unutacağız şahsınıda.. ama Turgut Özal öyle değil.. adını unutabilirsin ama tadını asla.. ;) kendine has uslübu ile halktandı halkındı.. çekemediler çok sevilmesini ve arkasında bir milletin topyekün durmasını .. çektiler ipini..

Şu hayatta ak ile kara iç içe geçmiş durumda bir gece olması sonrada gecenin dönüp gündüze varması gibi birbiri ardına silsilelenmiş olan hayatın içindeki 
her olay bir önceki olayın sonucuyken bir sonraki olayında sebebi olabiliyor..

Dönüp baksak yakın tarihe bunun sayısız örneğini görürüz.. örneğin ; bir inanışın kökünden kazınmak istendiği ve olanca güç ile saldırılan 28 şubattan sonra şu yaşadığımız günlerin 28 şubatın tam aksi yönünde seyretmesi gibi.. neye niyet ettiler neyi gördüler.. tartışılır.. ama görmek istedikleri Türkiye bu değildi..

Örneğin Çanakkalede iman dolu göğüslerini siper eden bir neslimizi feda etmesek bugün İlhan Selçuk kafalılarla , CHP zihniyetli hödüklerle uğraşmak zorunda kalmayacaktık. Zira o feda edilen nesil.. milleti ihya edecek millette çok ilerilerde olacaktı. ancak olamadı. ve o nesil şehit olunca milletin eğitimi geride kalan entel dantel görünümlü savaştan kaçanlara ve aydın görünümlü cahillere kaldı.. onlarda ilk iş bu milletin başına ateist bir nesil yetiştirmek sevdası ile köy enstitülerini koydular.. o enstitülerde yetişenler ve o enstitüte yetişenlerin talebeleri bugün meydanlarda vaveyla ediyorlar.. vatan elden gidiyor diye.. Oysaki vatan gerçek sahiplerine kavuşuyor.. ve bunu sindiremiyorlar işte..

Mesela Refahı kapatmak için olanca gücü ile uğraşan Nuh Mete Yüksel refah partisinin küllerinden bir AKP çıkacağını bilse kapatmak istermiydi erbakan hocanın partiyi.. ee devran dönüyor.. 

Günümüze bakıyoruz.. Ergenekon iğdiş edildi.. hemen ardından AKP ye kapatma davası geldi.. zamanlama nedense çok düşündürmüştür beni.. ki resmi belgelerlede davanın kaynağı ortaya çıkmıştır. Şimdi ne mi olacak ?

AKP durmadan yola devam edecek.. ve tuzum kuru diye sağa sola saldıran CHP kanaltürke aktardığı kanunsuz paradan dolayı yargılanmaya başladığında
demokrasiye nasıl dört elle sarıldığını göreceksiniz.. tabi bu özde değil sözde bir demokrasi olacak..
İsmet inönü zihniyetinin demokrasisi ne kadar olursa işte o kadar..


Şu dünyada herşey zıttı ile kaim.. CHP olmasa AKP nin değerini bilirmiydik.. Çıplak kadın bedenlerinin sergilendiği zürriyet milliyet vs. olmasa Zaman'ın Yeni Şafak'ın değerini bilirmiydik..İnönü olmasa , Turgut Özal'ın değerini bilirmiydik..

Şu tabloda o kadar pis siyah leke var ki.. 
Temiz olanı seçmek hiç zor deil..

Düşün-ce

| 6 Nisan 2008 Pazar

Şu aralar beynim beni o kadar zorluyor ki..
Bir fikir geliyor aklıma..
Biri bitmeden diğeri..
o bitmeden diğeri..
diğeri diğeri diğeri..
Anlatmak istediğimde uçup gidiyor ne varsa..
Kendime kalsam biraz ,
üşüşüyor üçü beşi hepsi aynı anda..
şu aralar kalamıyorum kendime bile..
düşünce düşünce düşünce..
düşünce düşün-ce insanın içine
düşüyorsun düşüncelerin peşine..
düş(!) ile hayat arasındasın..
Fikren düşüncede
Fiziken dünyadasın..
iki dünya arasındasın..
Araftasın..
Birde bakmışsın bir düşüncenin peşinde
bir gün olmak istediğin taraftasın..