Nisandan bu yana..

| 3 Temmuz 2010 Cumartesi

Bundan bir önceki yazımı 24 Nisan 2010'da yazmışım.. Yani anlaşılan bayağı bir boşlamışım.. Tabi bu sürede burada dilimin döndüğünce karalayabileceğim çok şey oldu.. şimdi kalkıp mayıs ayında olan bir mevzuyu sanki dün olmuş gibi burada irdeleyemem.. Onun için kısa kısa kısa keserekten şöyle bir bakalım ne olmuş ne bitmiş :)

Baykal K. : Ülkemizde ilginç bir realite var.. Toplum içinde ayıp sayılan herşeye insanlar kişisel hayatlarında fazlası ile revaç gösteriyor.. Baykal amcanın gizli görüntüleride bunu doğrular nitelikte bence, Şahin K diye bilinen bir adam var Türk porno tarihine kendisini beyaz harflerle yazdırmış(neden beyaz? anladınız siz onu) , Şahin K bile artık komedyen olacağım diyerek Günah Keçisi isimli bir komedi filmi çekmeye başladı.. Baykal K. diyorum çünkü Şahin K.'dan sonra hiç kimse o sektörde adını Baykal kadar ileri götüremez :) Baykal'a tavsiyem bundan sonra yayınlayacağı filmlerin 2 ay öncesinden fragmanını yayınlarsa halk daha bir revaç gösterir! :)

Kılıçdaroğlunun genel başkan olması ve CHP'nin yükselişe geçmesi : (En azından öyle lanse edilmeye çalışılıyor..) Ancak eskilerin dediği gibi "Semer değişmiş ama Eşek yine bizim Eşek!" Mantelite aynı olduktan sonra 120 tane başkan değişse ne değişecek :)

Gazze'ye yardım gemileri : Hepinizin bildiği gibi Yükümüz insani yardım Rotamız Filistin sloganıyla yola çıkan gemiler daha uluslararası sulardayken saldırıya uğradılar ve benim önceki yazılarımdanda anlayacağınız üzere hiçmi hiç haz etmediğim israil tarafından.. ancak birde olayın paranoyak bakış açısı ile değerlendirilmesi var..
Ben bu İHH'yi ve bu derneğin başkanını hiç samimi bulmuyorum.. Gün gelecek bu adamda birşey çıkacak.. bu kanıya nereden vardığıma gelince.. elimde objektif olan birşey yok tamamen subjektif ve kendime has olan çıkarımlarım.. belki birazda küçük parçaları birleştirerek büyük resmin ne olduğu hakkında fikir yürütmek ve belkide bir sonraki yazımda gecikmeli olarak bu konudaki fikirlerimi ve çıkarımlarımı yazarım kimbilir..

Türkiye - İsrail ilişkileri : alçak koltuk krizi, protesto, rövanş derken tırmanan gerilimde en ağır sonuç yardım gemilerine yapılan saldırı oldu.. Türkiye bence tarihinin en iyi dışişleri bakanı ile müthiş bir prese başladı. Uluslarası camiada israile yakınlığı ile bilinen Fransa ve Amerika bile bu pres karşısında israili yalnız bırakmak zorunda kaldı (en azından bu olayda) .. Gel gelelim Türkiye geçtiğimiz hafta öyle birşey yapabilirdiki bu gemi olayının rövanşını fazla fazla alabilirdi. Belçikaya giden İsraile ait ve içerisinde kalburüstü yetkileri taşıyan askeri bir uçak hava sahamızı kullanmak istemiş ancak izin verilmemişti.. Türkiye o uçağı vurur o intikamıda alırdı ama.. o zamanda israilden farkmız kalmazdı.. Eskilerin dediği gibi.. hayvanla hayvan olmayacaksın!

Dünya Kupası : Lan lanet olsun o vuvuzela denilen bi naneye benzemeyen arı kovanını andıran sesi çıkartan şeyi icad eden kara kuru adama.. ne maç izleti ne keyif bıraktı.. en heyecanlı maçı izlerken bile o uyuz şey insan beynini uyuşturmak suretiyle heyecan bırakmadığı gibi uyku bile getiriyor! , Ayrıca Final Arjantin-İtalya yada İspanya olur demiştim.. Tek İspanya kaldı.. görünen o ki sanırım. Final Almanya-İspanya olacak gibi.. Uruguay-Gana maçı bence bol heyecanlı bir maçtı tek anlamadığım Gana teknik Traktör'ü (Direktör değil bence resmen Traktör!) A.Gyan denilen adama nasıl o kadar tahammül etti.. ve üstüne üstlük dakika 120'de penaltıyı nasıl o yontma taş devrinden kalma yontulmamış hıyara kullandırttı! Lan Appiah'a attır. takımda başka adam yok gibi. maç başından beri abanmaktan başka bişey yapamamış her atağı harcamış kendine gelen her topu ya heba etmiş ya kaptırmış adama dakika 120'de kazanılan penaltıyı kullandırt! Ben çıldırdım izlerken.. o Traktör nasıl sakin kalabildi anlamıyorum.. Bu arada finale Uruguay yada Paraguaydan biriside sürpriz yapabilir diyorum.. aslında grup maçları oynanırken Uruguay, Paraguay, Honduras'dan birisi sürpriz yapabilir diyordum. Honduras gitti kaldı 2 sürpriz yumurta! :)

Neyse şimdilik bu kadanak :) ..

0 yorum: